Veelgestelde vragen

Elegance HCG Spray maakt gebruik van hetzelfde dieet als de andere HCG kuren. Elegance HCG Spray vormt echter een eenvoudiger manier van afslanken dan de andere varianten.
Nee, Elegance HCG Spray is geen medicijn. U heeft dan ook geen recept nodig.
Nee, er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van Elegance HCG Spray.
Wanneer meer gewichtsverlies nodig is, kunt u ervoor kiezen om 2 kuren direct achter elkaar te volgen. Meer dan 2 kuren direct achter elkaar volgen wordt afgeraden. Een derde (en eventueel aansluitende vierde) kuur kan gevolgd worden na een rustperiode van 6 weken.
Wanneer u uw beoogde gewicht al bereikt heeft voor het einde van de kuur kunt u het aantal calorieën dat u dagelijks inneemt verhogen. Blijf echter wel de Elegance HCG Spray dagelijks innemen en eet ook alleen voedingsmiddelen die onderdeel uitmaken van het HCG dieet. Stopt u eerder met de Elegance HCG Spray kuur dan heeft u meer kans dat het verloren gewicht weer terugkomt.
Dagcrème bevat doorgaans vet. Als u tijdens de kuur vet op uw huid aanbrengt vertraagt dit de vetafbraak van het opgeslagen vet in uw lichaam. Een goed alternatief is Vaseline of Aloë Vera.
Omdat zonnebrandcrème tijdens de Elegance HCG Spray kuur niet gebruikt kan worden raden wij het af om onder de zonnebank te gaan.
Gedurende de eerste week kunt u nog trek hebben. Dit gebeurt bij diegene waar de vetafbraak nog stagneert. Zodra de vetafbraak op gang komt vermindert dit hongergevoel. Houdt dus vol, drink voldoende (water) en neem eventueel een extra appel. Zorg verder voor afleiding, voldoende beweging en frisse lucht.

Vooral aan het begin van de HCG Spray kuur kunnen deze klachten optreden. Deze ontstaan door een:

  • Te lage suikerspiegel. Het lichaam breekt het glycogeen iets te traag af waardoor de suikerspiegel niet op tijd wordt aangevuld. Help uw lichaam door een goede verdeling van het dieet over de dag. Wanneer dit onvoldoende is kunt u tijdelijk een extra plakje rosbief, een soepstengel of een appel eten. Ook kunt u eventueel naast water Crystal Clear drinken. Een evenwichtige verdeling van het dieet is noodzakelijk om de kans op een te lage suikerspiegel te vermijden. Heeft u een labiele suikerstofwisseling, zorg er dan voor dat u altijd een appel of soepstengel bij u heeft.
  • Hoofdpijn treedt vooral op ten gevolge van afvalstoffen die niet snel genoeg door de lever worden afgebroken. Wij adviseren u in dit geval artisjokken te eten, citroenmelissethee te drinken of een aspirientje in te nemen. De klachten verdwijnen dan meestal snel.
Tijdens de behandeling treedt er soms obstipatie op. Meer drinken helpt vaak. Ook veel bladgroenten eten kan de obstipatie verminderen. Gemiddeld heeft u minder vaak ontlasting tijdens de Elegance HCG Spray kuur.

Bij de zogenaamde “plateauvorming” (vaak midden in de behandeling) verliest u enkele dagen geen of nauwelijks gewicht. Dit komt vaker voor en is niks om u zorgen over te maken. Vaak heeft u hiervoor al meer gewicht verloren dan verwacht, of gaat het juist na dit plateau harder. Tijdens dit plateau houdt u vaak meer vocht vast.

LET OP! Minder drinken wordt ten sterkste afgeraden. Het is nutteloos en kan zelfs schadelijk zijn!

Er zijn verschillende schildklierafwijkingen maar het hebben van deze afwijking op zich is geen reden om de Elegance HCG Spray kuur niet te kunnen volgen. Mogelijkerwijs valt u iets minder af dan een gebruiker zonder deze afwijking. Raadpleeg uw arts voor gebruik!
Ook voor mensen met diabetes 2 is de HCG Spray kuur te volgen. U zult echter wel, in overleg met uw behandelend arts, uw insuline dosering moeten aanpassen aangezien u geen suikers en koolhydraten binnenkrijgt tijdens de kuur.
Vitamine B12 (Cobalamine) zorgt voor de opname van ijzer door het lichaam en is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Een tekort aan deze vitamine kan lijden tot bloedarmoede. Vitamine B12 zorgt ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en is betrokken bij het aminozuur metabolisme. Inname van vitamine B12 verbetert het geheugen en de concentratie, geeft meer energie en beschermt tegen allergenen en giftige elementen.